Afrikaanse gastvrijheid in de Drentsche natuur.

Paddestoelen speuren

Het is een zondag in oktober. Het is weer is fijn, er schijnt een mager zonnetje, geen wind en het is zo’n graadje of 18. Prima weer om er op uit te gaan. We gaan met de fiets en ik wil naar mijn favoriete plekjes om paddestoelen te speuren. 

Ik weet dat het langs het fietspad door de Oosterduinen (het gebied waarin Kasumai ligt) altijd veel paddestoelen te vinden zijn. En ja hoor we worden niet teleurgesteld… Volop paddestoelen te vinden. We zien oa de aardappelbovisten, gele ringboleten en parelamanieten. Bij de vijfsprong gaan we rechtdoor want ik weet dat er in het bos aan de rechterkant de moeilijk te vinden koraalzwammetjes zijn. Ze zijn zo ieniemienie maar door hun feloranje kleur moeten ze te spotten zijn. Jaaaa daar heb ik de koraalzwammetjes gevonden. Prachtig! En ik zie nog iets wits wat ook een beetje een koraalstructuur heeft. Even met obsidentify kijken wat het is: een boompuist. Die had ik nog nooit gezien. 

Nog even doorfietsen want een eindje verderop stonden vorig jaar vliegenzwammen…. helaas dit jaar niet maar we worden getrakteerd op een explosie van inktzwammen. In alle stadia die de paddenstoel kan hebben. Helaas van de vliegenzwammen maar de inktzwammen maken alles weer goed. Richting huis vinden we nog meer moois, de elfenbanken en nog mooiere koraalzwammen. 

Als je niet alleen naar het fietspad kijkt maar iets verder de bosrand in kijkt dan zie je al dit moois … wat is de natuur toch prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *