Afrikaanse gastvrijheid in de Drentsche natuur.

Giraffen

Vanwege mijn liefde voor Afrika krijg ik regelmatig de vraag: wat is jouw Afrikaanse lievelingsdier? Alhoewel ik erg van de grote katten houd is mijn antwoord: giraffen….

Waarom Giraffen? Volgens mijn moeder had ik als jong meisje al een fascinatie voor giraffen. Het zijn zulke majestueuze dieren. Zo groot en toch ontzettend elegant. Ze lopen in telgang waardoor ze heel elegant bewegen.

Tijdens mijn reis door Kenia en Tanzania hebben we er vele gezien en hebben we veel geleerd over giraffen.

Enkele weetjes:

Een giraf heeft een heel groot hart, waarom is dat zul je denken? Vanwege de lange nek moet het hart hard pompen om het bloed boven zijn kop te krijgen. 

Een giraf kan maar korte tijd met zijn kop naar beneden staan om te drinken anders komt er niet genoeg bloed naar zijn kop.

In Kenia komen 3 soorten giraffen voor, de net giraf, de Maasai giraf en de Rothschild giraf. Allemaal hebben ze hun eigen patroon van vlekken.

Toen we de eerste giraf vd reis zagen was ik heel emotioneel. Hij stond dicht bij de bus en bleef ons heel ontspannen aankijken. Wauwwauwwauw! En ik vroeg mezelf af: waarom vind ik een giraf zo bijzonder… je hoeft maar de ogen te kijken en dan heb je je antwoord… die lange wimpers geven hem zo’n menselijke oogopslag (wij vrouwen moeten er moeite voor doen om zulke mooie wimpers te krijgen…). 

Daarom is het niet verwonderlijk dat de giraf een prominente plek gekregen heeft in Kasumai. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *